KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Międzyszkolny Konkurs Małych Form Literackich

Zapraszamy wszystkich młodych literatów do udziału w XIV Międzyszkolnym Konkursie Małych Form Literackich, który przebiegać będzie w tym roku pod hasłem:
"Bohater mitologiczny pomaga mi zrozumieć współczesny świat".
Konkurs jest adresowany do uczniów klas IV – VIII w dwóch grupach wiekowych:

  • uczniowie klas IV – VI (10 -13 lat),
  • uczniowie klas VII – VIII – (13-15 lat).

Uczniowie mają za zadanie napisać opowiadanie z dialogiem - "To była kolejna nudna lekcja. Niespodziewanie do klasy wszedł/weszła…"
Napisz opowiadanie o tym, jak potoczyła się lekcja. W swojej pracy wykorzystaj wiedzę na temat dowolnej postaci mitologicznej.

Ostateczny termin nadsyłania prac upływa 31 marca 2021r.
Prace należy dostarczyć do swoich nauczycielek języka polskiego.
Organizatorki MKMFL:

  • Berenika Biały,
  • Alicja Krzemińska,
  • Beata Kwaśniewska.