KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Serdecznie zapraszamy chętnych uczniów z klas 1 - 8 do udziału w ogólnopolskim konkursie matematycznym Alfik. Udział w konkursie jest odpłatny. Kwotę 12 zł prosimy przesyłać na konto Rady Rodziców do dnia 31.10.2021 r. W tytule wpłaty należy wpisać: imię i nazwisko ucznia, klasę, dopisek ...

Szkolne Koło Turystyki Rodzinnej Dreptuś zaprasza 23 października 2021 r. (sobota) wszystkich uczniów wraz z rodzinami na pieszy rajd na Stary Cmentarz przy ul. Ogrodowej. Odwiedzimy tam grób naszego patrona - prof. Jana Molla w przeddzień 109. rocznicy Jego urodzin. Zbiórka przed szkołą o godz. 9:...

Szanowni Państwo, przypominamy, że zgodnie z kalendarzem zbliża się termin konsultacji z nauczycielami. Odbędą się one 21 października (czwartek) w godzinach 17.00 - 18.00 w budynku szkoły. Przy wejściu oraz w sekretariacie będzie dostępna lista z przydziałem sal poszczególnym nauczycielom. Z pozdrowieniam...

Zapraszamy chętnych uczniów klas I - III do udziału w konkursie plastycznym "Mój ulubiony święty". Pracę wykonujemy techniką dowolną (z wykorzystaniem kredek, pasteli, farb, plasteliny i innych) na kartce w formacie A4. Prace należy dostarczyć do 29 października do p. Agaty Maj (sala 109) lub p. Piotr...

Zachęcamy do zapoznania się z bardzo ciekawym artykułem naszej Pani Bibliotekarki i jednocześnie nauczyciela etyki - pani Bereniki Biały. Artykuł znajduje się w publikacji na stronie 70. Jest także opublikowany na stronie Łódzkiego Centrum w zakładce Dobre Praktyki, katalog nr 31. Jesteśmy dumni i serdecznie g...

Zapraszam uczniów klas IV - VIII do udziału w konkursie plastycznym „HALO, TU TUWIM!”. Aby wziąć udział w konkursie, należy wykonać pracę plastyczną inspirowaną twórczością Juliana Tuwima. Praca indywidualna, w dowolnym formacie oraz dowolnej technice płaskiej. Zgłoszenie do konkursu odbywa si...

Zapraszamy uczniów klas najstarszych do wzięcia udziału w Wojewódzkim Konkursie Przedmiotowym z Języka Angielskiego. Prosimy uczniów o zgłaszanie się do nauczycieli j. angielskiego do środy 06.10.2021 r. zespół nauczycieli j. angielskiego...

W tym roku, wzorem lat poprzednich, na Politechnice Łódzkiej organizowany jest konkurs interdyscyplinarny "First Step to Success", skierowany do uczniów klas ósmych. Przez cały rok szkolny, co miesiąc, uczniowie odpowiadają online, na 30 pytań z zakresu matematyki, fizyki, chemii i języka angielski...

Wojewódzki Konkurs Historyczny adresowany jest do uczniów klas najstarszych (klasy 8 i 7) szkoły podstawowej, którzy interesują się historią. Zakres materiału podany jest na stronie Kuratorium Oświaty w Łodzi. Uczniowie chcący brać udział w ww konkursie, proszeni są o zgłoszenie się do nauczycieli ...

Zapraszamy uczniów klas VII i VIII do wzięcia udziału w Wojewódzkim Konkursie Przedmiotowym z Języka Polskiego. Chętni zgłaszają się do nauczyciela języka polskiego do wtorku - 05.10.2021  r. Zespół nauczycieli języka polskiego...