KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie klas 8, zachęcamy do zapoznania się z Ofertą Edukacyjną Łódź 2021 . Z pozdrowieniami, Dyrekcja...

Szanowni Państwo, informujemy, że został opublikowany wykaz materiałów edukacyjnych przygotowanych przez MEiN . Zawiera on publikacje i poradniki wspomagające nauczycieli, dyrektorów oraz rodziców. Materiały te będą pomocne w pracy z dziećmi i młodzieżą po długotrwałym okresie nauki zdalnej. Z ...

Logowanie do szkół ponadpodstawowych

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie, przekazujemy informacje dotyczące logowania: Każdy uczeń loguje się samodzielnie na stronie. Szkoła nie zakłada kont, nie wysyła loginów i haseł. Do systemu można logować się począwszy od 17 maja do 21 czerwca. Aby rozpocząć rejestrację, trzeba będzie w bocznym m...

Wytyczne dotyczące organizowania i przeprowadzania egzaminów

Na egzamin może przyjść wyłącznie zdający, nauczyciel, inny pracownik szkoły, obserwator, egzaminator lub inna osoba zaangażowana w przeprowadzanie egzaminu –bez objawów chorobowych kompatybilnych z objawami COVID-19. Zdający, nauczyciel oraz każda inna osoba uczestnicząca w przeprowadzaniu egzaminu...

Nauka hybrydowa- informacje

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie i Nauczyciele, w związku ze zbliżającym się terminem powrotu do szkoły w formie nauczania hybrydowego, informujemy, że ze względu na Egzamin Ósmoklasisty, w trosce o szeroko pojęte bezpieczeństwo, podjęliśmy decyzję o kontynuowaniu nauczania zdalnego dla uczniów klas 8...