KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: aktualności

"Marzycielska Poczta"

W trakcie półkolonii zimowych nasza Szkoła współpracowała z Oddziałem Łódź IFMSA - Poland przy organizacji edycji walentynkowej "Marzycielskiej Poczty". W ramach akcji, dzieci wykonały przepiękne kartki walentynkowe dla osób przebywających w łódzkich Domach Pomocy Społecznej. Etapy po...

Zmiana terminów konkursów Kangur i InfoSukces

Szanowni Państwo, informujemy, że uległy zmianie terminy następujących konkursów: Kangur Matematyczny odbędzie się 22 kwietnia 2021 r., II i III etap Konkursu Infosukces odbędzie się 26 marca 2021 r. Z pozdrowieniami, Dyrekcja...

Rekrutacja do szkół ponadpodstawowych

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie, na stronie Urzędu Miasta Łodzi znajdą Państwo aktualne informacje dotyczące rekrutacji do szkół ponadpodstawowych....

Muzyczny Kalendarz - marzec 2021

Drodzy Uczniowie, zachęcam Was do korzystania z darmowego muzycznego kalendarza . Zobaczcie sami, jak się prezentuje! Pod koniec każdego miesiąca można pobrać oraz wydrukować kalendarz na kolejny miesiąc. Paulina Świnoga...

Międzyszkolny Konkurs Małych Form Literackich

Zapraszamy wszystkich młodych literatów do udziału w XIV Międzyszkolnym Konkursie Małych Form Literackich, który przebiegać będzie w tym roku pod hasłem: "Bohater mitologiczny pomaga mi zrozumieć współczesny świat" . Konkurs jest adresowany do uczniów klas IV – VIII w dwóch gru...

Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Marszałka J. Piłsudskiego w Łodzi zaprasza do zagrania w literackie gry na smartfony. Gry są bezpłatne! Dzięki nim będzie można przejść literackim szlakiem po Łodzi albo zostać łowcą autografów i poznać ciekawostki regionu łódzkiego. Można również przenieś...

Szanowni Państwo, bez względu na okoliczności związane z pandemią, czyli: czy nauka zdalna zostanie przedłużona, czy też uczniowie klas 4-8/8 wrócą do szkoły, próbne egzaminy dla klas ósmych odbędą się stacjonarnie, oczywiście z zachowaniem zasad reżimu sanitarnego w dniach 17-19 marca 2021 r. Bę...

,,Zamaskuj się!”

Zapraszamy uczniów klas IV - VII do udziału w szkolnym konkursie plastyczno - technicznym „Zamaskuj się!”. Zadanie polega na zaprojektowaniu i wykonaniu maseczki ochronnej. Maseczkę można uszyć zarówno maszynowo, jak i ręcznie. Kryteria oceny maseczek: ciekawy, oryginalny pomysł; umi...

Ogólnopolski konkurs plastyczny "Bajki robotów"

Zapraszam serdecznie uczniów klas IV - VIII do udziału w ogólnopolskim konkursie plastycznym „Bajki robotów” w ramach LemFest 2021. Tematem konkursu jest praca plastyczna inspirowana wybranym opowiadaniem Stanisława Lema z jego zbioru opowiadań pod tytułem „Bajki robotów&rd...

"Spring is coming"

Uwaga Uczniowie klas I-III! Zapraszamy do udziału w konkursie recytatorskim po angielsku pod hasłem: "Spring is coming". Wszyscy zainteresowani proszeni są o przygotowanie wiersza/wierszyka o treści dotyczącej pór roku – najlepiej wiosny lub miesięcy i pogody: Uczniów klas I zachęcamy do zapreze...