KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja do szkół ponadpodstawowych

Logowanie do szkół ponadpodstawowych

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie, przekazujemy informacje dotyczące logowania: Każdy uczeń loguje się samodzielnie na stronie. Szkoła nie zakłada kont, nie wysyła loginów i haseł. Do systemu można logować się począwszy od 17 maja do 21 czerwca. Aby rozpocząć rejestrację, trzeba będzie w bocznym m...

Zasady rekrutacji dla absolwentów klas VIII szkół podstawowych

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie, na stronie Kuratorium Oświaty w Łodzi zamieszczony jest plik Zasady rekrutacji dla absolwentów klas VIII szkół podstawowych. Strona tytułowa prezentacji sugeruje, że są to zasady na rok szkolny 2020/2021, ale trzeci slajd wskazuje, że dotyczą one również (prz...

Akcja Rekrutacja - Elektroniczne nabory w trakcie pandemii 2021

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie, przekazujemy informację dotyczącą tegorocznej rekrutacji do szkół ponadpodstawowych, która w bieżącym roku rozpocznie się 17 maja 2021 r. i będzie prowadzona w oparciu o system naboru VULCAN (podobnie, jak w latach ubiegłych). Za pośrednictwem strony Łódzkie ...

Informator o łódzkich szkołach ponadpodstawowych

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie, na stronie Urzędu Miasta Łodzi zamieszczony został Informator o łódzkich szkołach ponadpodstawowych na rok szkolny 2021/2022 . Zachęcamy do zapoznania się.  ...

Rekrutacja do szkół ponadpodstawowych

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie, na stronie Urzędu Miasta Łodzi znajdą Państwo aktualne informacje dotyczące rekrutacji do szkół ponadpodstawowych....