KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Korowód Wszystkich Świętych

W dniu 31.10.2019r. o godzinie 9.35 wszyscy pragnący wziąć udział w świętowaniu uroczystości Wszystkich Świętych zgromadzili się przy bibliotece szkolnej. Obowiązywało przebranie za wybranych błogosławionych, świętych lub anioły. Spod biblioteki wyruszyli korowodem po korytarzach budynków A i B naszej szkoły. Zebrało się 80 przebranych osób. Po przemarszu korytarzami uczniowie wraz z opiekunami udali się do pobliskiego kościoła pw. Świętej Rodziny, gdzie przywitali ich ksiądz Ireneusz, ksiądz Proboszcz oraz przebrani uczniowie ze Szkoły Podstawowej nr 6. Nastąpiła prezentacja wszystkich przebranych osób. Wśród przebranych mogliśmy zobaczyć: Jezusa, Maryję, św. Józefa, św. Jana Pawła II, bł. Ks. Jerzego Popiełuszkę, św. Rozalię, św. Jerzego, św. Kingę, bł. Euzebię, św. Łukasza i wielu innych. Bardzo licznie reprezentowane były też Anioły. Po wspólnym śpiewie wszyscy obejrzeli scenkę o „świętym Spokoju”. Wszyscy otrzymali słodki upominek i radośnie wrócili do szkoły.