KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

2c w Porcie Lotniczym im. Władysława Reymonta

W dniu 21.11.2019 r. klasa 2c wraz ze swoją Wychowawczynią p. Katarzyną Antczak wybrała się na zajęcia, które odbywały się w Porcie Lotniczym im. Władysława Reymonta. Czekała tam na nas moc atrakcji! Najpierw spotkaliśmy się z pracownikami lotniska, którzy opowiedzieli nam o swojej pracy. Zadawaliśmy mnóstwo nurtujących nas pytań. Następnie przeszliśmy odprawę przeprowadzoną przez służbę ochrony lotniska. Gdy okazało się, że nikt z nas nie posiada żadnych niebezpiecznych narzędzi i substancji, wsiedliśmy do autobusu i ruszyliśmy na płytę lotniska. Obserwowaliśmy lądowanie awionetki medycznej. Byliśmy zdziwieni, jak wiele osób jest zaangażowanych w starty i lądowania samolotów oraz zdaliśmy sobie sprawę, jak odpowiedzialna i ważna jest ich praca. Na koniec odwiedziliśmy strażaków pracujących na lotnisku. Panowie pokazali nam wozy strażackie, stroje wykorzystywane podczas akcji ratowniczych oraz zademonstrowali zjazd po rurze. Wycieczka była dla nas niesamowitą przygodą!!!