KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Udział w 26. Międzynarodowym Festiwalu Kolęd i Pastorałek

9 grudnia 2019 r. w Łódzkim Domu Kultury odbył się I etap 26. Międzynarodowego Festiwalu Kolęd i Pastorałek im. Ks. Kazimierza Szwarlika. „To jeden z największych kolędowych przeglądów w Europie, a zarazem jeden z największych amatorskich festiwali muzycznych w kraju. (…) Łącznie we wszystkich edycjach udział wzięło blisko 30 tysięcy uczestników.”

Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy Vc pod kierunkiem p. Anny Gruszczyńskiej-Góralczyk:

trio:

Amelia Golańska,

Julia Łęgocka

i Hanna Szymczak

oraz

soliści:Aleksa Wągrowska

i Daniel Michalski.

Uczestnicy przygotowali następujące kolędy i pastorałki: „Maleńka miłość”, „Jest taki dzień”, „Świeć gwiazdeczko, świeć”, „Bosy pastuszek” oraz „Dzisiaj w Betlejem”

Choć konkurencja była bardzo duża, nasi młodzi artyści zaprezentowali wysoki poziom wokalny, a ich występy nagrodzone zostały dyplomami. Ogromnym wsparciem dla uczestników była obecność ich rodziców.