KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Konkurs plastyczno - przyrodniczo – literacki "Piękno Drzewa"

W ramach październikowego Miesiąca Bibliotek Szkolnych i Dnia Drzewa, uczniowie naszej szkoły przygotowali piękne prezentacje, na temat szeroko rozumianej tematyki drzewa w przyrodzie oraz literaturze i poezji. 

Uczniowie, którzy szczególnie wyróżnili się w pracy to: 
  • Lena Bębenista,
  • Magdalena Jóżwicka,
  • Julian Sujak,
  • Zofia Mateja,
  • Hanna Lewandowska.

 

W ramach projektu zorganizowany został również konkurs plastyczno  - przyrodniczo – literacki "Piękno Drzewa". Dziękujemy za wszystkie Wasze prace. Galeria prac dostępna poniżej.

Laureaci konkursu Piękno Drzewa:  

Nagrodę specjalną za wyjątkową wrażliwość artystyczną otrzymuje: 

Daniel Graczyk z klasy 1a. 

I miejsce:

Daniel Michalski z klasy 6e.

II miejsce:

Maria Cybulska z klasy 8a.

III miejsce:

Tymoteusz Podczaski z klasy 6c.

Wyróżnienie:

Marcin Sobczak z klasy 6e.

Po odbiór nagród i dyplomów zapraszam do biblioteki szkolnej 01 grudnia 2020 roku – jeżeli oczywiście wrócimy do szkoły. Gdyby jednak sytuacja epidemiologiczna nie pozwoliła na przyjście do szkoły, nagrody i dyplomy po 01 grudnia będą czekały na Was w sekretariacie szkoły. 

Bardzo dziękujemy wszystkim uczniom zaangażowanym w nasz projekt oraz  serdecznie gratulujemy laureatom konkursu. 

Berenika Biały i Anna Milczarek 

praca.pdf