Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jesień pachnąca czekoladą

Za oknem chłodna, deszczowa listopadowa aura. Cóż może poprawić nasze jesienne nastroje? Jest na to sposób. To czekolada! Wielu z nas ją bardzo lubi. Czekolada poprawia nastrój, dodaje energii, humoru, jest lekiem na smutek, codzienne kłopoty.

19 listopada 2024r. uczniowie z klas 3b, 2b, 2c, 1b wzięli udział w czekoladowych warsztatach. Wszyscy uczestnicy warsztatów założyli ochronne czepki oraz niebieskie fartuszki i mogli poczuć się jak prawdziwi Chokolatierzy.

Podczas zajęć dzieci miały okazję poznać krótką historię czekolady, dowiedziały się kto przywiózł owoce kakaowca do Europy. Zobaczyły prawdziwy owoc kakaowca oraz skosztowały jego zdrowych ziaren. I tu było duże zdziwienie, bo smak ziaren niektórych z nas zaskoczył, były gorzkie.

Po takim wstępie można było zabrać się do twórczej pracy. Dzieci otrzymały formy w kształcie serc, które wypełnione były płynną czekoladą. Każdy ozdabiał je według własnego pomysłu korzystając z różnorodnych jadalnych dodatków, np. suszonych owoców, kolorowych posypek, pianek, ryżu preparowanego. Samodzielne tworzenie słodkości sprawiało dzieciom wielką radość. Z zapałem ozdabiały swoje czekolady, ale równie chętnie podjadały co nieco.

Własnoręcznie wykonane czekoladowe serca zostały dekoracyjnie zapakowane i podpisane.

Słodki dzień na długo pozostanie w naszej pamięci:)

Wytworzyła: Monika Sadowska