KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

I Mistrzostwa Polski w Rozw. Zadań Szachowych Juniorów

29 października 2020 ośmioro naszych uczniów szachistów wzięło udział w I Mistrzostwach Polski w Rozwiązywaniu Zadań Szachowych Juniorów organizowanych przez firmę Mogalo, z którą nawiązaliśmy kontakt w roku ubiegłym. Zawody miały się odbyć poprzez internet w szkole, ale ze względu na pandemię uczniowie, biorący udział w zawodach, logowali się indywidualnie ze swoich domów.

Miło mi poinformować, że nasi uczniowie szachiści i szachistka zajęli wysokie miejsca w I Mistrzostwach Polski w Rozwiązywaniu Zadań Juniorów (Dawny SzachMaks), w których zawodnicy startowali w kategoriach wiekowych.

I tak:

  • w klasie II:
  1. Tytman Jan kl. 2A z 21 punktami zajął 158 miejsce w kraju i 23 miejsce w województwie,
  2. w tej kategorii wystartował też uczeń klasy I - Czarnecki Grzegorz kl. 1A i z 65p. zajął 47 miejsce w kraju i 7 miejsce w województwie,  
  • w klasie IV:
  1. Kaźmirski Julian kl. 4A z 69p. zajął 34 miejsce w kraju i 3 miejsce w województwie,
  • w klasie VI:
  1. Daniel Michalski kl. 6C z 89 p. zajął 23 miejsce w kraju i 1 miejsce w województwie,
  2. Emil Makal kl. 6C z 71 p. zajął 31 miejsce w kraju i 4 miejsce w województwie,
  3. Kaźmirska Irmina kl. 6B z 56p. zajęła 50 miejsce w kraju i 7 miejsce w województwie,
  4. Maciej Kosut kl. 6C z 50 p. zajął 64 miejsce w kraju i 8 miejsce w województwie,
  • w klasie VII:
  1. Wojciech Lachman kl. 7A z 44 p. zajął 53 miejsce w kraju i 7 miejsce w województwie.

Gratuluję naszym uczniom, a szczególnie Danielowi, który otrzymał również dodatkowo skromną nagrodę oraz Grzegorzowi, który wypadł lepiej niż wielu uczniów z klas drugich. Wszyscy otrzymają dyplomy od Mogalo.

Szczegóły organizacji zawodów znajduję się na stronie internetowej organizatorów.

Krzysztof Zgoła, opiekun koła szachowego