KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: wydarzenia 2019/2020

2c w Porcie Lotniczym im. Władysława Reymonta

W dniu 21.11.2019 r. klasa 2c wraz ze swoją Wychowawczynią p. Katarzyną Antczak wybrała się na zajęcia, które odbywały się w Porcie Lotniczym im. Władysława Reymonta. Czekała tam na nas moc atrakcji! Najpierw spotkaliśmy się z pracownikami lotniska, którzy opowiedzieli nam o swojej pracy. Zadawaliśmy...

Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka

20 listopada obchodzimy Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka. Tego dnia w naszej szkole odbyły się dwa spotkania przygotowane przez klasy 2 b i 5 b dla poszczególnych grup wiekowych. Uczniowie mili okazję wygłosić ważne dla nich prawa, obejrzeć montaż słowno - muzyczny oraz prezentację multimedialną. Podsumo...

Realizacja projektu "Bliżej wartości - cudowna podróż z Małym Księciem"

Mały Książę” Antoine'a de Saint-Exupéry’ego jest dziełem, w którym odnaleźć można elementy charakterystyczne zarówno dla baśni, jaki i powiastki filozoficznej. Ta króciutka powieść w bardzo przemyślany sposób porusza się między różnymi gatunkami, stając się dziełem ...

Wystawa prac uczniów klas VI – Układ Planetarny

W listopadzie 2019 r. została przygotowana wystawa geograficzna. Prace wykonali uczniowie klas VI. Tematem przewodnim była budowa Układu Planetarnego. Inwencja twórcza uczniów inspirowana była zagadnieniami z astrofizyki omawianymi na lekcjach geografii. Uczniowie tworzyli modele wykonane dowolną techniką...

101 rocznica odzyskania wolności

W dniu 08.11.2019 roku w naszej szkole była obchodzona 101 rocznica odzyskania wolności,  przeżywana były pod hasłem „Kocham wolność”.  O godzinie 10.15 rozpoczęła się inscenizacja słowno-muzyczna  przygotowana przez ośmioklasistów pod kierownictwem Pana Marka Horoszczuka - scenariusz ...

"Szkoła do hymnu"

W dniu 08.11.2019 r. uczniowie naszej szkoły uroczyście obchodzili 101. rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości. Niedługo po zakończeniu inscenizacji słowno-muzycznej przygotowanej przez uczniów naszej szkoły pod kierownictwem Pana Marka Horoszczuka (scenariusz i reżyseria), Pani Pauliny Świnogi (oprawa ...

Kokardy narodowe

Uczniowie klas siódmych wzięli udział w akcji wykonania okolicznościowych kokard narodowych z okazji Narodowego Święta Niepodległości.Akcja została zorganizowana przez Biuro Komunikacji Społecznej i Dziedzictwa Łodzi. Kokardy wykonane przez dzieci i młodzież z łódzkich szkół będą rozdawane mieszkań...

"Rachmistrz"

07.11.2019
"Rachmistrz"

"Rachmistrz"

07.11.2019

W dniu 7 listopada 2019 roku odbył się w naszej szkole konkurs matematyczny „Rachmistrz”. W konkursie brali udział wszyscy uczniowie klas czwartych. O godzinie 8:00 czwartoklasiści zebrali się w sali widowiskowej, gdzie czekali na nich starsi koledzy z klasy siódmej oraz nauczycielki matematyki: p. A...

Korowód Wszystkich Świętych

W dniu 31.10.2019r. o godzinie 9.35 wszyscy pragnący wziąć udział w świętowaniu uroczystości Wszystkich Świętych zgromadzili się przy bibliotece szkolnej. Obowiązywało przebranie za wybranych błogosławionych, świętych lub anioły. Spod biblioteki wyruszyli korowodem po korytarzach budynków A i B naszej szkoły. Ze...

Bicie Rekordu Pierwszej Pomocy

Uczniowie SP 44 uczestniczyli w imprezie zorganizowanej przez nasze miasto. Bicie rekordu  w resuscytacji krążeniowo - oddechowej, w której udział brały dzieci z klasy 6d i 3a. Rekord został pobity, 1339 osób wykonywało resuscytacje na fantomach....