KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: wydarzenia

W 2021 roku obchodzimy 230 rocznicę uchwalenia przez sejm Konstytucji 3 Maja. Uczniowie Szkoły Podstawowej nr 44 im. prof. Jana Molla w ZSZP nr 7 w Łodzi, aby przybliżyć społeczności szkolnej i lokalnej osoby mające wpływ na powstanie pierwszej w Europie i drugiej na świecie ustawy zasadniczej, przygotowali plakaty i p...

Kiermasz Wielkanocny 2021

W dniu 19.03.2021 r. nauczyciele ze świetlicy szkolnej zorganizowali dla uczniów klas I – III Kiermasz Wielkanocny z wykonanymi własnoręcznie świątecznymi ozdobami. Zebrane podczas kiermaszu pieniądze zostaną przekazane na wybrany cel charytatywny. Ozdoby wielkanocne zostały w większości wykonane przez ucz...

Od dnia 22 lutego do 5 marca 2021 roku odbywały się dwudniowe warsztaty dotyczące emocji i sposobów ich interpretacji oraz profilaktyki depresji u młodzieży. Zajęcia prowadziły przedstawicielki Fundacji Pandora. Uczestnikami byli uczniowie klas VII – VIII. Młodzież poprzez aktywny udział w zajęciach mogł...

Dzień Świetlicy 2021 „Sport na wesoło”

W dniu 04.03.2021r. nauczyciele ze świetlicy szkolnej zorganizowali uczniom klas I – III uczęszczającym do świetlicy coroczny Dzień Świetlicy. Tematem przewodnim tegorocznego wydarzenia był „Sport na wesoło”. Uczniowie zgodnie rywalizowali w myśl zasady fair play, ale też współpracowali ze sobą...

"Marzycielska Poczta"

W trakcie półkolonii zimowych nasza Szkoła współpracowała z Oddziałem Łódź IFMSA - Poland przy organizacji edycji walentynkowej "Marzycielskiej Poczty". W ramach akcji, dzieci wykonały przepiękne kartki walentynkowe dla osób przebywających w łódzkich Domach Pomocy Społecznej. Etapy po...

Ekologiczne Warsztaty Edukacji Filmowej

Już od dłuższego czasu nasza szkoła współpracuje z Wytwórnią Filmów Oświatowych w Łodzi (WFO) . Tym razem podczas Ekologicznych Warsztatów Edukacji Filmowej , dzieci w trakcie półkolonii zimowych, pod okiem doświadczonego Instruktora, stworzyły krótkie animowane filmy. Zach...

Akcja charytatywna "Podaruj chorym dzieciom odrobinę uśmiechu na Święta Bożego Narodzenia"

Tak, jak co roku, w naszej szkole została zorganizowana akcja charytatywna "Podaruj chorym dzieciom odrobinę uśmiechu na Święta Bożego Narodzenia". Przez cały listopad uczniowie klas I - VIII przynosili przybory plastyczne - wszystko to, co może umilić czas dzieciom spędzony w szpitalu: kolorowanki, bloki rys...

Półkolonie zimowe

Po trudach związanych z nauką zdalną, nadeszły upragnione przez najmłodszych uczniów ferie zimowe. W naszej szkole, w dniach 04.01. 2021 r. - 15.01.2021 r., uczniowie klas I- IV wzięli udział w zajęciach w ramach półkolonii. Był to czas spędzony niezwykle, ciekawie oraz aktywnie. N...

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie, z okazji zbliżającego się Bożego Narodzenia, razem z chórem szkolnym życzymy Wam wszystkim świąt rodzinnych, zdrowych, spokojnych, pełnych miłości, a także wspólnego kolędowania.   Zapraszamy do wysłuchania kolędy, którą wraz z życzeniami przygotowali n...

Prace zostały wykonane przez uczniów klas IV, V oraz VI w trakcie zajęć online (lekcja techniki) pod kierunkiem pani Pauliny Świnogi. Hasło przewodnie: ,,Ty decydujesz, co przygotujesz". Na bazie zaproponowanych przez nauczyciela prac o tematyce świątecznej, a także kreatywnych pomysłów dzieci - powst...