KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: wydarzenia

Ekologiczne Warsztaty Edukacji Filmowej

Już od dłuższego czasu nasza szkoła współpracuje z Wytwórnią Filmów Oświatowych w Łodzi (WFO) . Tym razem podczas Ekologicznych Warsztatów Edukacji Filmowej , dzieci w trakcie półkolonii zimowych, pod okiem doświadczonego Instruktora, stworzyły krótkie animowane filmy. Zach...

Półkolonie zimowe

Po trudach związanych z nauką zdalną, nadeszły upragnione przez najmłodszych uczniów ferie zimowe. W naszej szkole, w dniach 04.01. 2021 r. - 15.01.2021 r., uczniowie klas I- IV wzięli udział w zajęciach w ramach półkolonii. Był to czas spędzony niezwykle, ciekawie oraz aktywnie. N...

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie, z okazji zbliżającego się Bożego Narodzenia, razem z chórem szkolnym życzymy Wam wszystkim świąt rodzinnych, zdrowych, spokojnych, pełnych miłości, a także wspólnego kolędowania.   Zapraszamy do wysłuchania kolędy, którą wraz z życzeniami przygotowali n...

Prace zostały wykonane przez uczniów klas IV, V oraz VI w trakcie zajęć online (lekcja techniki) pod kierunkiem pani Pauliny Świnogi. Hasło przewodnie: ,,Ty decydujesz, co przygotujesz". Na bazie zaproponowanych przez nauczyciela prac o tematyce świątecznej, a także kreatywnych pomysłów dzieci - powst...

"Szkoła do hymnu"

Już po raz kolejny nasza szkoła włączyła się do akcji proponowanej przez Ministra Edukacji Narodowej oraz Rady Dzieci i Młodzieży ,,Szkoła do hymnu 2020". W dniu 10 listopada o godz. 11:11 uczniowie naszej szkoły odśpiewali hymn Polski. Ze względu na panujące obostrzenia, odśpiewanie ,,Mazurka Dąbrowskiego" odbyło...

11 listopada 1918 roku - 11 listopada 2020 roku

11 Listopada 2020 roku przypada 102 rocznica odzyskania przez Polskę niepodległości. Po 123 latach zaborów, powstań zbrojnych, pracy organicznej, marzeń o wolności11 listopada 1918 roku Polacy rozpoczęli budowę wolnego i niezależnego państwa. W związku ze stanem epidemii SarsCoV-2, w obecnym roku szkolnym nie ma...

Ślubowanie w klasie 1c

„Oto nadeszła pora taka – by ucznia zrobić z przedszkolaka.   Rozpoczęcie nauki w szkole jest ważnym momentem w życiu każdego człowieka,   który z niecierpliwością czeka na spotkanie z nowymi wiadomościami, przygodami.   Czeka na dzień, w którym stanie się prawdziwym...

Ślubowanie w klasie 1b

Ten dzień na długo zapisze się w naszej pamięci.  Od tej chwili poczuliśmy się "prawdziwymi uczniami". Otrzymaliśmy legitymacje szkolne, dyplomy i mnóstwo gratulacji . Warto było włożyć tyle trudu, aby ten dzień był WYJĄTKOWY!!!...

Ślubowanie w klasie 1a

W dniu 20 października 2020 roku, w nietypowych warunkach odbyło się Ślubowanie klasy 1a. Wszyscy uczniowie z wielkim przejęciem i zaangażowaniem podeszli  do przygotowania programu artystycznego....

Dzień Nauczyciela w klasach młodszych

Jak co roku 14 października obchodzimy Dzień Edukacji Narodowej. Z tej okazji klasa 3b na lekcjach plastyki wykonała techniką wycinanki upominki dla nauczycieli w postaci zakładek do książek....