KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: aktualności

Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie, uprzejmie informujemy, że Minister Edukacji i Nauki ogłosił terminy postępowania rekrutacyjnego i składania dokumentów do klas pierwszych szkół ponadpodstawowych i klas wstępnych szkół ponadpodstawowych na rok szkolny 2021/2022. Ustalony przez ministra harmon...

Przywożenie dzieci do szkoły

Szanowni Państwo, drodzy Rodzice, wielokrotnie zwracaliśmy się z prośbą o niewjeżdżanie samochodami w bezpośrednie sąsiedztwo budynku szkoły (za słupki, za znak ZAKAZ WJAZDU). Wjeżdżanie na ten teren jest nie tylko łamaniem przepisów ruchu drogowego, ale także stanowi zagrożenie dla zdrowia i życia Państwa dzi...

Po wielu latach wznawiamy akcję "Międzynarodowy Dzień Teatru w naszej szkole". Uczniowie klas VII i VIII mogą wziąć udział w czterech kategoriach organizowanej imprezy: plakat teatralny z wybranej przez siebie lektury, prezentacje na temat historii teatru (praca indywidualna bądź zespołowa), występ artystyczny ...

Ogólnopolski Konkurs Języka Niemieckiego Lust auf Lesen

Szanowni Państwo! Ogólnopolski Konkurs Języka Niemieckiego Lust auf Lesen został przeniesiony na dzień 11 lutego. O szczegółach będę informować na bieżąco. Maria Mierzejewska...

Kangur Matematyczny 2021

Szanowni Rodzice i Uczniowie, w dniu18.03.2021 roku planowany jest konkurs matematyczny Kangur. Osoby, które są chętne wziąć udział w konkursie, proszone są o dokonanie wpłaty w wysokości 10 zł do 31.01.2021 roku na konto Rady Rodziców. Numer konta RR: 25 8780 0007 0300 6656 1005 0001. W tytule należy...

Minister Edukacji i Nauki ogłosił terminy postępowania rekrutacyjnego i składania dokumentów do klas pierwszych szkół ponadpodstawowych i klas wstępnych szkół ponadpodstawowych na rok szkolny 2021/2022. Ustalony przez ministra harmonogram postępowania rekrutacyjnego do szkół dla młodzieży ...

18.01.2021 r. klasy I - III wracają do szkoły

Szanowni Państwo! Od poniedziałku (18 stycznia) uczniowie klas 1-3 wracają do szkoły. Dyrekcja szkoły, w miarę możliwość będzie stosowała zalecenia MEiN. Zdrowe dzieci, bez jakichkolwiek objawów choroby są przyprowadzane przez zdrowych opiekunów, którzy nie wchodzą do budynku szkolnego - dzieci...

Wprowadzenie na potrzeby egzaminów w 2021 r. wymagań egzaminacyjnych wiąże się z modyfikacją formuły arkuszy egzaminacyjnych. Zmiana ta będzie dotyczyła m.in.: w przypadku egzaminu ósmoklasisty z języka polskiego: zmniejszenia zakresu treści sprawdzanych w zadaniach egzaminacyjnych, np....

Zmiana organizacji roku szkolnego

Szanowni Państwo, ze względu na zmianę terminu ferii zimowych, wprowadzamy modyfikację kalendarza szkolnego: do 24.11.2020 r.- zagrożenia ocenami niedostatecznymi, do 08.12.2020 r.- proponowane oceny semestralne do 22.12.2020 r.- wystawienie ocen na pierwszy semestr, przerwa świąteczna od 23.12.2020 r. do 0...