KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kalendarz szkolny 2021/2022

W związku z sytuacją epidemiczną i nauczaniem zdalnym, kalendarz może ulegać zmianom.

Data

Wydarzenie

Osoba odpowiedzialna

Forma realizacji

01.09.2021 r.

Uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego 2021/2022

wszyscy nauczyciele,

wychowawcy klas,

p. Sadowska

stacjonarnie wg harmonogramu
02.09.2021 r.

Zebrania z rodzicami klas I

wychowawcy klas Istacjonarnie
09.09.2021 r.

Rada pedagogiczna.

Zebrania z rodzicami.

wszyscy nauczyciele,

wychowawcy klas

stacjonarnie

stacjonarnie
14.10.2021 r.

Już jesień – jesienne życzenia

dla nauczycieli - I - III

 

Już jesień – jesienne życzenia

dla nauczycieli  - IV - VIII (forma plastyczno - techniczna)

p. Gruszczyńska - Góralczyk

 

 

p. Woźniacka,

p Świnoga

zgodnie z ustaleniami
21.10.2021 r.Konsultacje z rodzicami wszyscy nauczycielestacjonarnie / on-line Teams

19.10. 2021 r.

20.10.2021 r.

21.10.2021 r.
Ślubowanie klas I

p. Warycha,

p. Borowska,

p. Maj
zgodnie z ustaleniami
23.10.2021 r.Dzień Patrona

p. Adamik,

p. Sojka
rajd pieszy na grób Patrona
10.11.2021 r.Święto Niepodległości

p. Sobczak

zgodnie z ustaleniami
12.11.2021 r.Dzień wolny od zajęć dydaktyczno - wychowawczych

-

-
18.11.2021 r.Mamo, tato żyjmy zdrowo (kl. IV)

p. Kusztelak,

p. Makowska,

p. Kapucińska

zgodnie z ustaleniami
19.11.2021 r.Dzień Praw Dziecka

p. Miedzińska,

p. Ptasińska,

p. Porczyńska

zgodnie z ustaleniami
25.11.2021 r.Konsultacje z rodzicami wszyscy nauczycielestacjonarnie / on-line Teams
29.11.2021 r.Wróżby andrzejkowe w salach lekcyjnychwychowawcy klaszgodnie z ustaleniami
16.12.2021 r.Konsultacje z rodzicami wszyscy nauczycielestacjonarnie / on-line Teams
16.12.2021 r.Wigilia dla pracowników szkołypracownicy szkołyzgodnie z ustaleniami
21./22.12.2021 r.Jasełka

p. Kuś,

p. Świnoga
zgodnie z ustaleniami
23.12.- 01.01.2022 r.Zimowa przerwa świąteczna

-

-
07.01.2022 r.Dzień wolny od zajęć dydaktyczno - wychowawczych

-

-
10.01.2022 r.

Zagrożenia ocenami niedostatecznymi na I okres

wszyscy nauczyciele-
24.01.2022 r.

Oceny proponowane na I semestr

wszyscy nauczyciele-
27.01.2022 r.Zebrania z rodzicami / Konsultacje z rodzicami wszyscy nauczycielestacjonarnie / on-line Teams
04.02.2022 r.Wystawienie ocen semestralnychwszyscy nauczyciele-
....02.2022 r. Dzień Języka Niemieckiego

p. Łazutka - Gawęda,

p. Mierzejewska

zgodnie z ustaleniami
07.02.2022 r.Rada klasyfikacyjnawszyscy nauczycielestacjonarnie
10.02.2022 r.Rada plenarnawszyscy nauczycielestacjonarnie
11.02.2022 r.Koniec I semestru--
14. - 27.02. 2022 r.

Ferie zimowe

--
....03.2022 r.Dzień Języka Polskiegonauczyciele języka polskiegozgodnie z ustaleniami
....03.2022 r.Tydzień Języka Angielskiego „Angielski na 144%”nauczyciele języka angielskizgodnie z ustaleniami
17.03.2022 r.Konsultacje z rodzicami wszyscy nauczycielestacjonarnie / on-line Teams
21.03.2022 r.

Pierwszy dzień wiosny na sportowo

+ spotkanie z niepełnosprawnym sportowcem

 

nauczyciele wychowania fizycznego,

p. Górecka

zgodnie z ustaleniami
....04.2022 r.Kiermasz wielkanocnynauczyciele świetlicyzgodnie z ustaleniami
14 – 19.04.2022 r.Wiosenna przerwa świąteczna--
....04.2022 r."Dzień otwarty"wszyscy nauczycielezgodnie z ustaleniami
....04.2022 r.Dzień Świetlicy "Ale w koło jest wesoło"nauczyciele świetlicyzgodnie z ustaleniami
21.04.2022 r.Konsultacje z rodzicami wszyscy nauczycielestacjonarnie / on-line Teams
....04.2022 r.Festiwal zdrowia

p. Warycha,

p. Kaźmierczak,

p. Świnoga

zgodnie z ustaleniami
29.04.2022 r.

Święto Konstytucji 3 Maja

p. Horoszczuk

zgodnie z ustaleniami
02.05.2022 r.

Dzień wolny od zajęć dydaktyczno - wychowawczych

-

-
....05.2022 r.Komunia Św. dla klas IIIp. Maj-
17.05.2022 r.

Zagrożenia ocenami niedostatecznymi na II semestr

wszyscy nauczyciele-
24. - 26.05.2022 r.

Egzaminy Ósmoklasisty

wszyscy nauczyciele-
31.05.2022 r.Proponowane oceny końcoworocznewszyscy nauczyciele-
09./10.06. 2021 r.

„Święto szkoły”:

  • 40-lecie Szkoły,
  • 40-lecie Chóru,
  • 35-lecie Orkiestry,
  • 30-lecie Szkoły Promującej Zdrowie,
  • 20-lecie nadania Szkole im. prof. Jana Molla

wszyscy nauczyciele

pod kierunkiem p. Kwaśniewskiej

zgodnie z ustaleniami
02.06.2022 r.

Zebrania z rodzicami

wychowawcy

stacjonarnie
10.06.2022 r.

Wystawienie ocen końcoworocznych

wszyscy nauczyciele

-
13.06.2022 r.Rada klasyfikacyjnawszyscy nauczycielestacjonarnie
15.06.2022 r.Rada plenarnawszyscy nauczycielestacjonarnie
17.06.2022 r.Dzień wolny od zajęć dydaktyczno - wychowawczych--
23.06.2022 r.Uroczyste zakończenie roku szkol. 2021/2022

 

p. Janowiecka,

p. Kula

zgodnie z ustaleniami
24.06.2022 r.Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2021/2022 – rozdanie świadectwwychowawcy klaszgodnie z ustaleniami
01.09.2022 r.Uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego 2022/2023p. Sojkazgodnie z ustaleniami